2019: najbolj karmično leto tisočletja! 1

 

»Leto 2019 ne bo lahko.

A bo prvi korak v zdravljenju naše teme«.

Leto, ki je pred nami, bo, kot pravi numerologinja Lili Sorum, najbolj karmično leto tega tisočletja. Število 19 je namreč karmično število, a moramo sočasno dodati, da velja za najbolj hudo karmično število. Zloraba moči, denarja, spolnosti in občutek večvrednosti naj bi se tako dobesedno razpasli po obličju našega planeta. Šele po letu 2023 se bodo razmere dokončno umirile, saj naj bi se takrat zaključil proces, ki ga mnogi imenujejo Boj teme in luči. »Vsakdo izmed nas si bo v letu 2019 nastavil ogledalo in se vprašal, kakšen je njegov doprinos svetu, v katerem živi, in ali deluje v njegovo dobro ali ne,« poudarja numerologinja. Bolj kot bomo kazali zanimanje za skupno dobro, več bomo naredili dobrega za lastne karmične zapise. Sicer pa se bomo v letu 2019 tako na ravni Slovenije kot tudi posameznika soočali s tisočletno karmo – svojo in naših prednikov. Leto 2019 se bo tako zapisalo v zgodovino.

 

Se moramo zaradi najbolj hudega karmičnega števila, ki bo zaznamoval leto 2019, prihodnjega leta bati? In kaj je pravzaprav karmično leto?

Nikakor! Nisem pristaš škandaloznih naslovnic in zastrašujočih sloganov. Karma pogosto zveni zelo negativno, v bistvu pa s stališča numerologije pomeni uravnovešanje energij. Lahko bi jo primerjali s popravnim izpitov v srednji šoli, ko nam zaradi neznanja profesorji več ne bodo pogledali skozi prste, kot bi se med letom lahko zgodilo pri spraševanju pred tablo. Karmično leto pomeni, da se bomo kot človeštvo, kot kolektivna zavest, soočali s slabšimi izbirami družbe in njenih vodilnih. No, seveda se z njimi soočamo že zdaj na vsakodnevni ravni, ko preživetje postaja vse težje. Leto 2018 je bilo pravzaprav uvod: zaradi števila 8 na koncu tega leta so bili pred nami izzivi ega, sebičnosti in borbe za premoč. Število 19 pa je tisto, ki dodaja prihodnjemu letu karmični vpliv. Resnično je najbolj močno karmično število, zato govorimo o najbolj karmičnem letu tega tisočletja. V naši življenjski dobi, ne glede na našo starost, podobnega obdobja ne bomo več doživeli. Simbolizira nasprotje sočutja in kljubuje vsemu, kar je sveto. Povezujemo ga z zlorabo moči in položaja na kakršenkoli način. Seveda nam misli ob tem običajno takoj švignejo k politikom in korupciji, a v resnici se bo vsak izmed nas na osebni ravni srečeval z vprašanjem, ali uporabiti svoj položaj sebi v prid. Sem lahko prištevamo ‘izbire’ manjših vrednosti, kot, denimo, krajo kemičnega svinčnika v službi, ali pa milijonske podkupnine. Prihodnje leto bi še najbolj preprosto opisala takole: pokazala se bo naša tema. Vsi jo imamo. Cilj tega leta pa ni medsebojno uničenje, ampak ozaveščanje te teme in zdravljenje. Vse ima svoj cilj v veliki sferi Življenja, tudi karmična obdobja. In cilj je vedno Ljubezen.

Kje bo zlorab, o katerih govorite, največ in katere sfere življenja bodo v tem kontekstu najbolj na udaru?

Stari indijanski rek pravi: ‘Šele, ko bo posekano zadnje drevo, ko bo zastrupljèna zadnja reka, ko bo ujeta zadnja riba, šele takrat boste ugotovili, da se denarja ne da jesti’. Novoizvoljeni brazilski predsednik je napovedal dokončno iztrebljanje indijanskih ljudstev, ki živijo v pragozdu. Amazonski deževni gozd je že vrsto let stvar polemike okoljevarstvenikov ter seveda tam živečih Indijancev, katerih domove rušijo, njih pa pobijajo zaradi črpanja nafte. V šoli nas učijo, da je ravno ta pragozd zaslužen za večino prisotnosti kisika na tem planetu. Imenujejo ga pljuča planeta. Moja edina negativna napoved je, da bomo kot človeštvo resnično tako zaslepljeni z denarjem, da bomo oziroma smo že pozabili, da pitne vode nekoč ne bo več, prav tako kot ne bo dovolj kisika v zraku, če se ne bomo korenito spremenili. Zdaj! Narava nam je dovolj dolgo gledala skozi prste. Hurikani, poplave, vse hujša neurja, vse bolj hude suše, požari in nenavadno močni potresi so ‘zasluga’ našega poseganja v naravo. Pravzaprav je to naš popravni izpit. Dokler se bomo prepirali, ali klimatske spremembe obstajajo in kaj jih povzroča, ne bomo našli rešitve. S posledicami se bodo soočali naši otroci.

Če povzameva: najbolj bodo na udaru tisti, ki so na poti denarju, in pa nemočni. Torej, stara ljudstva in vsi, ki kakorkoli odstopajo od norm družbe. Zdelo se bo, da stopamo nazaj namesto naprej. Dvig nacistov in odkrit rasizem v ZDA je le en takšen primer. V Libiji so celemu svetu na očeh uvedli suženjstvo, z ljudmi ravnajo strahovito. Celo v modernih evropskih državah nekateri govorijo o uvedbi prepovedi splava. Vse več je nestrpnosti, uperjene v drugačne, pa naj gre za barvo kože ali pa nekaj bolj intimnega, kot je spolna usmerjenost. Ne srečujemo se s prvič z begunci, a prvič s tolikšno mero strahu za lastna življenja. Mnogi se dejansko bojijo, da jih bodo begunci pobili, brez razlikovanja med begunci in ekonomskimi migranti ter verskimi ekstremisti. Zdi se, da sočutje umira, vsak se boji le za svojo zadnjo plat, ki morda niti ni ogrožena. Strah bo tako naš največji sovražnik v 2019.

Bomo zlorabe občutili tudi v Sloveniji? Kje jih bo največ in kako jih bomo občutili državljani? V katerem delu leta bo tovrstnih pretresov največ?

Slovenija stopa v svoje numerološko leto 7, ki bo v ospredje postavilo naš sodni in politični sistem, zdravstvo in šolstvo ter pravičnost (ali njeno pomanjkanje). Vse več bo gorečih polemik, ali sistem deluje ter kako ga spremeniti, da bi mali človek sploh imel možnost dostojnega življenja. Tako lahko pričakujemo razkrivanje marsikatere srce parajoče goljufije, ko bomo, na primer, izvedeli, da se je kradlo donacije ali pa izkoriščalo državne ustanove, namenjene pomoči prizadetim, za lasten zaslužek. Kar nekaj informacij, ki naj bi ostale za vedno skrite javnosti, bo priplavalo na dan. Zato jih je težko natančno napovedati, zagotovo pa nas bo ob njih bolelo srce. Največ pretresov in prelomnic nas čaka sicer v mesecu septembru. Slovenijo kot državo pa tudi februarja.

Kaj bi Slovenijo februarja lahko najbolj pretreslo?

Nepričakovani preobrati, pravzaprav konci. Zelo verjetno je, da se bomo soočali s prekinitvami zadanih načrtov ter mnogo bolj čustveno reakcijo kot sicer. Na splošno bi lahko dejali, da bo zdrava kmečka pamet v nasprotju z našim občutkom kaj je prav. Za vsako takšno napetostjo se skriva nauk, in ta je: sočutje. Torej nas bodo novice prizadele na zelo osebnem nivoju, da bi se sočutja lahko naučili.

Afer na področju politike in gospodarstva v zadnjih letih v naši državi ni bilo malo. Kako bo v letu 2019?

Leto 2019 nikakor ne bo lahko leto. Pravzaprav bodo najbolj goreče afere ravno s področij politike in gospodarstva, saj se vsaj trenutno tu plete največ korupcije. Dodala bi še zdravstvo oziroma farmacevtski lobi. Dobra novica pa je, da bomo večinoma deležni verodostojnih informacij. Leto 2018 je bilo za Slovenijo obdobje pod vplivom števila 6, ki je prineslo bolj čustveno noto in ‘zasanjanost’, kot bi gradili v oblakih in se pogovarjali o nečem popolnoma abstraktnem. Nekoliko drzno bi lahko dejali, da nismo imeli stika z realnostjo na mnogih področjih, ne nujno po svoji krivdi. Najbolj odmevna sprememba bo ravno v boljšem pretoku informacij. A največja težava, ki se nam obeta, bo njihova interpretacija. Priče bomo napačni razlagi strokovne terminologije, ki bi lahko zanetila marsikatero zagato. Tudi na osebni ravni, v medsebojnih odnosih, bo podobno. Pravijo, da je najlažje pametovati za druge, da se ni treba ubadati z lastnimi pomanjkljivostmi. In prihodnje leto ne bo drugače.

Po čem si bomo leto 2019 še zapomnili in kakšne spremembe se nam obetajo?

Rdeča nit leta ne bo zgolj karma, ampak tudi podoživljanje obdobja otroštva. Vrnili se bomo v spomine, obujali svoje otroške sanje. Dobra novica je, da jih bomo tudi lažje dosegali. Malo slabša novica pa je, da se bodo znova odpirale čustvene rane otroštva, torej se pripravimo na občutek nemoči in nespretnosti. Vsak izmed nas nosi v sebi preplašenega otročka, ki bo potreboval našo nežnost. Ljubezen se začne z brezpogojno ljubeznijo do sebe. Trdimo, da imajo starši svojega otroka brezpogojno radi, obenem velikokrat slišimo tudi izjave teh otrok, da jih doma niso podpirali, temveč zatirali. Mnogi nimajo občutka, da so bili deležni brezpogojne ljubezni svojih staršev. Moj nasvet je, da bodite sedaj do sebe takšen starš, kot ste ga v otroštvu potrebovali.

Seštevek letnice 2019 je 3, ki krepi kreativnost zato lahko pričakujemo nove modne in glasbene smernice, stil slikarstva, oblačenja in vedenja. To obdobje bo idealno za vse, ki se kakorkoli ukvarjajo z ustvarjanjem, naj gre za slikarje, kiparje, umetnike, grafične oblikovalce, pevce in glasbene skupine, pa tudi za področja kuhanja, notranje opreme, cvetličarstva, ročnih spretnostih, poslikave skodelic, izvirnega oblačenja in podobno. Pripravite se na bolj drzno in barvito leto! In še namig: če razmišljate o prenovi doma, potem se tega lotite marca ali decembra. Če se odločate za samostojno umetniško ali ustvarjalno pot, to storite maja.

 

Kako se bomo s karmičnim letom 2019 srečali posamezniki in kako naj se na takšno leto pripravimo?

Smo del sveta kot celote in tako smo del odplačevanja kolektivne karme človeštva. Težko bi še vedno trdili, da smo kot človek prinesli napredek in svetlobo. Od kar smo ‘civilizirani’, je izumrlo preko 60 odstotkov živalskih vrst, skrčili smo večino zelenih površin in prizadejali mnogo hudega življenju na Zemlji. Seveda se kot posameznik redko počutimo krive za škodo, ki jo ustvarjamo. Dobro bi bilo, da bi ozavestili svoj moč kot potrošniki. Če ni povpraševanja, ni ponudbe. Zelo preprosto. Premalokrat uporabljamo svoj glas. Zato uporabite knjigo predlogov, pošljite dopis ali elektronsko pošto. Ko jih bo dovolj, bodo prisluhnili. Pa naj gre za izdelke kozmetične industrije, ki so testirane na živalih, ali za kakršenkoli drug proizvod; proizvajalec bo prisluhnil upadu prodaje prej kot protestnikom na ulici.

Uporabite energijo števila 3 sebi v prid. Ustvarjajte. Izbirajte družbo, ki je pozitivna. Obdajte se s pozitivno mislečimi osebami. Pojdite v naravo in začutite povezavo z vsemi živimi bitji. Ko se v sebi povežemo z globalom sveta, se ne počutimo osamljeni, četudi bi lahko večino časa prebili sami. Dovolite si odpočiti od vsakdanjega vrveža in pritiskov okolice. Načrtujte premore in odmore ter čas za sebe – le tako boste najlažje prekinili pretok močnejših čustev in pa intenzivnost drame, katere del bomo. Energija leta se bo zelo prelivala iz osebne odgovornosti v kolektivno in nazaj na raven posameznika. Največ, kar lahko storite, je, da se zavedate lastnega energijskega odtisa na svet in seveda tudi odtisa sveta na vas. Morda ne moremo izbrati kraja, kjer smo se rodili, lahko pa se iz njega preselimo – vsaj nam je to dosegljivo. Vedno lahko svojo okolico in družbo spremenimo.

S številom 3 povezujemo tudi domišljijo, ta pa gre lahko v pozitivni ali negativni smeri. Zelo pomemben nauk leta bo razlikovanje vizije in iluzije. Mnogo ljudi bo le stežka ohranjalo stik z realnostjo, saj bo beg v domišljijski svet mamljiv. Moje opozorilo leta pa vam na srce polaga, da bodite pozorni na osebe, ki se spopadajo z depresijo ali pa so že dalj časa v stiski. Včasih lahko prijazna beseda ali nasmeh dobesedno rešita življenje nekomu, ki več ne vidi izhoda ali rešitve. Če ste sami v stiski, poiščite pomoč. Morda se počutite sami, a to niste.

Pravite, da se bodo tudi posamezniki soočali z najbolj karmičnim letom tega tisočletja. Nam lahko ta proces nekoliko konkretneje razložite? Kako se bo to kazalo v povsem običajnem življenju ljudi?

Nisem pristaš zavijanja v vato, saj menim, da to ovira resničen napredek. Zaupam, da je pravi trenutek – no, morda sicer neprijeten trenutek – da iskreno spregovorimo o tem kaj simbolizira število 19 in to je: zloraba moči, sebičnost, pohlep, maščevalnost, zloba, želja po uničenju, patološko laganje in občutek paranoje. Na kratko bi lahko 2019 kot najbolj karmično leto tega tisočletja opisali kot soočanje človeštva in posameznika s slabšimi odločitvami. Kar je pravzaprav super! To je prvi korak k spremembi, zdravljenju in izboljšanju zdajšnjega stanja.  Zagriznimo v to jabolko! Vsak izmed nas je le človek. Vsak izmed nas seveda kdaj ni ravnal najbolj krepostno. Leta 2019 bomo pri sebi opazili veliko negativnih izrazov števila 1, kot so sebičnost, ustrahovanje drugih, odvisnost od drugih, egoizem, lenoba, agresija, trmasto odbijanje tuje pomoči in neuspešno postavljanje za sebe. No, pravilneje rečeno, okolica jih bo zaznavala. Nam se bo seveda zdelo, da ni popolnoma nič narobe z nami (smeh).

Kdo pa bo iz leta 2019 izšel kot zmagovalec in kaj lahko naredimo sami, da nas leto 2019 ne bi preizkušalo preveč?

Najbolj čustveno razburkan mesec bo marec, ko bo na nas vplivala intenzivna kombinacija števila 2019 (karma), 3 (marec), 6 (osebna vibracija marca) in pa seštevek letnice 3. Upoštevati je treba celoten spekter števil, da bi izluščili energijo, ki se nam obeta. Preprosto bi lahko rekli takole: strah je občutek, s katerim se bomo srečali takoj v januarju, in začeli proces krepitve lastne samopodobe in ozaveščanja občutka nemoči. Kot otrok smo mnogokrat nemočni, saj le stežka odločamo o svojem življenju. Energija meseca januarja nas bo takoj postavila na realna tla in nas zasula z omejitvami, ki jih bomo imeli priložnost presegati do oktobra. Takrat se namreč ta proces zaključi. Torej, čez deset mesecev bi se morali počutiti bolj močne ter predvsem bolj svobodne; a le v primeru, da smo izzive premagali. Najlažje bomo stopali na nove poti aprila, ko se bodo tudi bolj razburkana čustva umirila. V tem mesecu bodite še posebno pozorni na svoje zdravje. Če je le možno, več počivajte in uživajte domačo, zdravo hrano. Energija bi se lahko zdela nekoliko begajoča, saj bomo potrebovali več fizičnega počitka, a umsko bomo želeli napredovati. Zato naj nas ne presenetijo izpadi trme in pa hitre jeze v teh dneh – svoje in tuje. No, čustveni izpadi ne bodo nič nenavadnega celo leto, zato bi vas še posebej opozorila na čustvene vampirje in manipulatorje.

Mnogi karmo dojemajo kot kazen in zato menijo, da morajo trpeti ali da jim ni dano uspeti. A to je miselnost vloge žrtve. ‘Jaz nič ne morem’ ni najboljši pristop k razreševanju ničesar, kaj šele karme. Včasih je dovolj že to, da si iskreno pogledamo v oči in priznamo svoje slabše izbire. Zato bova rekli takole: bodimo danes boljši človek kot včeraj in jutri boljši kot danes. Tako bomo postali zmagovalec.

 

Lahko mogoče napoveste tudi, katera numerološka osebnostna števila bodo imela največ sreče v ljubezni, pri denarju in zdravju?

Seštejte svoj rojstni datum do ene same cifre (primer: za osebo, rojeno 2.8.1989  je seštevek 1). Leto bo najbolj ugodno za tiste s seštevkom 3, saj je tudi seštevek letnice 2019 ravno 3. Obeta se jim leto osebne kreacije, dobesedno obnovitve lastnega izgleda in načina izražanja. Tisti s seštevkom 1, 5 in 8 bodo uživali v ugodnih vplivih leta, ki prihaja in sicer bi se lahko podali na popolnoma novo poslovno ali osebnostno pot. V njihovo življenje stopa več barvitosti. Osebe s seštevkom 2, 6 in pa 9 bodo najbolj čustveno doživljale krivice ter na sebe jemale tuja bremena. Potrebovale bodo več emotivne varnosti. Vsi, ki imajo seštevek rojstnega datuma 4 ali 7 pa se bodo z izzivi leta spopadali bolj racionalno in iskali vzrok dogajanju v neki višji sili, karmi, preteklosti. Za njih bi lahko bilo naslednje leto nekoliko bolj naporno.

Največ sreče v ljubezni bodo tako imeli tisti s seštevkom 3 in 6, največ v denarju 1 in 8 in zdravju osebe s seštevkom 9.

 

Do leta 2023 napovedujete Boj teme in luči. Bo po letu 2023 te Luči več?

To je težko napovedati, saj je nekaj podobnega obljubljal majevski konec sveta leta 2012, pa je znano, da kot človeštvo še nismo bili pripravljeni na to preobrazbo. Preprosteje povedano: ni še bilo dovolj Luči. Lahko bi hudomušno dejali, da smo v nekakšnem podaljšku, kot bi spremljali športno tekmo. Jaz osebno zaupam, da bomo kot človeštvo dvignili svojo vibracijo in da bo tako več Luči, po kateri hrepenimo. Pa še to: vsaka oseba je lasten unikat. Raziskujte vsak unikat posebej in na dobri poti boste, da dvignete svojo ter pomagate dvigniti tujo vibracijo.

Sprašuje: Katja Željan

Foto: Jože Suhadolnik

OSEBNO-LETO-2019-Lili-Sorum*

Število življenjske poti 1

Pazite na svoj temperament. Veliko prehitro izrečenih besed bi lahko obžalovali že v hipu, ko jih boste izrekli.

*

Število življenjske poti 2

Morali se boste postaviti za sebe. Morda boste za to ob prijateljstvo, a dovolite: je to res bilo prijateljstvo (do vas)?

*

Število življenjske poti 3

Uživajte v svojem notranjem otroku saj tako prinašate lepoto tudi v svojo okolico. Pazite se sladkih, a praznih obljub.

*

Število življenjske poti 4

V ničemer ne bodite trmasti. Ravnajte se po svoji (pošteni) vesti in v roku treh let boste nagrajeni za korektnost.

*

Število življenjske poti 5

Nikamor naj se vam ne mudi. Trava ni prav nič bolj zelena na drugem koncu sveta. Nič vam ne bo ušlo.

*

Število življenjske poti 6

Ne dovolite nikomur, da vas zaničuje ali podcenjuje. Čas je, da ljubite sebe takšne kot ste, saj ste super.

*

Število življenjske poti 7

Dovolite si sprostiti. Pretirana strogost in zahtevnost do sebe bi lahko povzročila fizično izgorelost.

*

Število življenjske poti 8

Aktivno usmerjajte svoj ego in čas in uspeh vam ne bo ušel. Pazite, da vam ne stopi v glavo.

*

Število življenjske poti 9

Sočutje je krvavo potrebno sedaj, zato ga učite okolice. Pazite, da ne srkajte tuje bolečine nase.

 

LIli sorum 2019 karma knjha popolnoma pripravljeni

375 strani obsežna knjiga, s katero boste

POPOLNOMA PRIPRAVLJENI

vas čaka TU

https://www.youtube.com/watch?v=zfDp8mwGtm8&t=1173s

Z Ljubeznijo za vas, LiLi SoRuM

LiLi SoRuM