Mnogokrat slišimo, da afirmacije ne delujejo. Ne glede na to ali ste se z afirmacijami srečali preko Zakona privlačnosti ali kako drugače, zapisano vam bo pomagalo biti bolj učinkoviti in razumeti kako pravzaprav afirmacija deluje. Dotaknili se bomo treh glavnih razlogov zakaj včasih ne delujejo kot bi si želeli. Vsi ležijo seveda v nas.

  1. KOLIKO VLOŽITE V AFIRMACIJE?

 

AFIRMACIJA JE MISEL. Vsaka misel je energija, kajne?

Opazujte kakšne misli so v resnici sestavni del vaših 24 ur dneva. So prijazne ali vas grajajo?

Če se zjutraj pogledate v ogledalo in si rečete ”rad/a se imam”, nato odidete po opravkih in se že na stopnicah okregate ”pozabil/a si to in to”, ”zgledaš slabo”, itd itd kaj mislite, katera afirmacija, oziroma misel bo prevladovala?

Ko se tekom dneva večinoma opozarjamo na slabo, se ne čudimo, da afirmacije ne delujejo, saj so preprosto premalokrat uporabljene.

Bi dejali, da si od rojstva govorite spodbudne misli? Če ste 20, 30, 40 in več let navajeni delovati na določen način, ne morete pričakovati, da bo vaš um pričel delovati drastično drugače kar čez noč.

REŠITEV:

Ko se ujamete pri kritiziranju, zaprite oči, se nežno v mislih objemite in si povejte eno lepo afirmacijo. Kar pripravite si jih nekaj za tovrstne primere: ”Rad/a se imam v vseh oblikah in vsakem trenutku.”, ”Vse je in bo v redu”, ”Oblivam se z Ljubeznijo in Lučjo.”

Če ste si ravnokar rekli, da ste  štorasti, si povejte: ”vsak dan sem bolj spreten/spretna.”

Če ste si očitali, da ste neumni ali nesposobni: ”vse, česar se lotim, mi gre kot po maslu.”

 

  1. KAJ VLOŽITE V AFIRMACIJE?

 

AFIRMACIJA JE MISEL. Vsaka misel je energija, kajne? Kako pa izbirate BESEDE?

Izbira besed oziroma oblikovanje afirmacij je ključnega pomena. Bistvo pa je: pazljivo pri izbiri besed. Kaj dejansko sporočate? Ali sploh verjamete, da je možno? Kadar v resnici ne verjamemo, seveda ne bomo dosegli željenih premikov. Seveda so to naši notranji zapisi v podzavesti, katerih se mnogokrat nit ne zavedamo (kot denimo ‘denar je umazan, denar pokvari ljudi, in podobno)

REŠITEV 1:

Pazljivo izbirajte besede. Mnogokrat so naše afirmacije preveč ohlapne, zato prikličemo tudi marsikaj nezaželenega. Kadar govorimo o močno spodkopani samopodobi, pa se odločajmo raje za bolj splošne izjave, kot je uspeh, dobro, lepo, ljubezen, luč in ne ostro in ozko usmerjene, saj se lahko sprožita nezaupanje in dvom, ki spodkopavata sam namen afirmacije.

ZAUPAJTE V SVOJ USPEH.

Ko rečemo ”zaupam vase”, to lahko pomeni tudi, da zaupamo, da bomo zmogli vse slabo, ki ga življenje zmeče v nas. Ko zaupamo v svoj uspeh smo bolj pozitivno definirali svoje zaupanje.

 

SPREJEMAM DOBRO ZASE

Ko rečemo ‘sprejemam’, ali ‘sprejemam vse’, s tem sporočamo, da bomo sprejeli dobesedno vse, tudi slabo in tuje. Definirajte! Izjava: ”sprejemam vse za moje najvišje božansko dobro” vam bo prinesla tudi boleče izkušnje, da bi zoreli in bili bolj zreli.

Vedno definirajte, da gre za dobro, za Luč, za Ljubezen, za dobro vseh vpletenih, za najvišje dobro vseh vpletenih in podobno.

REŠITEV 2:

Dodajte definicijo časa: ”vsak dan, vsakič, ko poskusim, …

Dodajte definicijo rasti in izboljševanja: vsak dan mi gre bolje, vedno več imam ljubezni, …

Dodajte element sedanjosti in prihodnosti: danes in vedno sem popoln/popolna takšen/takšna kot sem. ..

 

  1. ZAKAJ UPORABLJATE AFIRMACIJE?

 

Kaj je namen za afirmacijo?

Kadar želimo delati na sebi, okrepiti svojo samozavest, so afirmacije izvrstna izbira. Afirmacija pa ne bo dosegla, da bi se Brad Pitt zaljubil v vas.

AFIRMACIJA KOT SREDSTVO MANIFESTIRANJA vedno upošteva svobodno voljo, zato naj vas ne preseneti, če se vaša želja, kadar vključuje druge osebe, ne bo uresničila. Kar ne pomeni, da je želja vedno neizpolnjena.

REŠITEV:

Spremenimo lahko zgolj sebe, zato afirmacija deluje na nas.

Ko se mi spremenimo, ko spremenimo svoj pogled na nas pa se spremeni svet okoli nas.

Preden pričnete uporabljati afirmacije, bodite pozorni, da že vzporedno ne razmišljate na način, ”to je lari fari”. Če si boste celo popoldne govorili, da vam je slabo, da vas boli glava, je izjemno velika verjetnost, da vam bo zvečer slabo in, da vas bo dejansko bolela glava. Autosugestija ni popolnoma nič drugega kot afirmacija.

 

Uživajte v vsaki afirmaciji. Naj bodo igrive in zanimive. Ponavljajte jih na različne načine, pojte jih, rišite, slikajte v mislih, mrmrajte in bodite ob tem radostni.

Vse dobro vam želim,

LiLi SoRuM

Preberite si več

CORONA VIRUS – ZAKAJ in KAJ ZDAJ?

Korona virus: ZAKAJ in KAJ ZDAJ? Vse več ljudi me sprašuje ali je tudi Corona virus del boja med svetlobo

Leto 2020: lekcije, izzivi in usmeritve

Leto 2020: Vaš predmetnik Leto 2020 se bo zapisalo v zgodovino človeštva kot čas spopada med Lučjo in Temo. Na

Greste preko sebe?

​ Bi bilo možno, da izraz ''iti preko sebe'' včasih malo obrnemo v svoj prid? Denimo, kadar se odločamo za

Zanimivosti z LiLi SoRuM: še boljše kot rezanje vezi!

Rezanje vezi poznamo. Ali veste, da je to na energijski ravni zelo agresivno dejanje - in, da obstaja boljša pot,

Lili Sorum revija Suzy Združeni narodi numerologija

Sorodne Objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja